Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу тексеру қорытындысы
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның (бракераждық) тексеру қорытындысы
2022 жылдың 25 ақпан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның асхана, ас блогының санитарлық-гигиеналық, қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын талаптардың орындалуы, мектеп асханасында азық-түліктерді уақытылы пайдалану, олардың сақталу мерзімі, перстпективалық мәзірдің және күн сайынғы мәзірдің дайындалған астардың сәйкестігін тексеру, оқушылардың қол жуатын орындары, астарды тоңазытқыштарда, қоймаларда, сақтау, ас әзірлейтін блоктың санитарлық жай-күйі , келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасын, дайын тағамның сапасын бақылау мақсатында кезекті тексеру жүргізді. Тексеру барысында қол жуғыш құралдарында сабын, гигиеналық заттар түгел болып шықты. Технологиялық құралдары түгел, бірақ та электроқуатты пеш жұмысы баяу қызатындығы байқалды, механикалық желдету жұмыс жасап тұр, жерге тұйықталған, дегенмен резеңке кілемшелер болмай шықты. Ас блогында жұмыс үстелі жеткілікті. Сондай-ақ, пышақтар, тақтайшалар толық таңбаланбаған, шикі және даяр азық-түліктерге, нан өнімдері мен көкөністерге арналған орындар 1 пайыз уксус ерітіндісімен өңделеді. Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісі бар, ыдыс жуу тәртібі орындалып, ережесі сақталады. Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайы қанағаттанарлық.
Дегенмен төмендегідей кемшіліктер анықталды:
- Тексеру нәтижесінде мыналар белгіленді:
- Бакцеридтті шам болмады;
- Тоңазытқыш істен шығып, істемейді
- Артық қораптар анықталды.
- Ұсыныс:
- 1. Жұмыртқаға арналған бакцеридтті шамның болуы аспазшыға міндеттелсін.
- 2. Тоңазытқышты жөндеп, іске қосу жұмыстары ДШІЖО Е.Ермекбаевқа міндеттелсін.
- 3. Анықталған кемшіліктерді жоюға 5 жұмыс күнін ұсынылсын.