Мектептік тамақтандыру » Страница 57 » №1 жалпы орта білім беретін мектеп
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасының
Меркі ауданы бойынша білім бөлімінің
"№1 жалпы білім беретін мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 4-07-25
Директор:
+7(775) 872-99-69
Нашар көрушілер
нұсқасы
«Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысы
10
апрель
2021
«Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің
№1 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясында асхана жұмыскерлері: аспазшы, даяшы, тамақ өніміне тікелей байланысы бар жұмыскерлермен «Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысының 46 қосымшасымен таныстырылып, түсіндіру, нұсқаулықтары жүргізілді.
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
09
апрель
2021
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
2021 жылдың  8-9 сәуір күндері  бракераждық комиссия мүшелері  ас блогының   санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру  жүргізілді. Мектеп  медбикесінің Ж.Атикова жүргізетін журналдары  уақытында толтырған.  Тексеру барысында асхана іші жарық, еден, терезе алды, үстел үсті сүртілген,   терезе ашылып, желдетіліп, тазалық сақталған. Таза асханалық ыдыстарды шкафтарде немесе торларларда сақтайды. Таза асханалық құралдарды залдағы жəшік-кассеталарда саптарын жоғары қаратып қойылған.
Пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясы
09
апрель
2021
Пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясы
2021 жылдың  1 сәуір - 9 сәуір аралығында  бракераждық комиссия мүшелері мектеп асханасында пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясын сақтауын тексерді. Еттерді, көкөністерді бөлшектейтін арнаулы пышақтер мен ағаштардың қатты түрлерінен жасалынған (қайыңнан, еменнен жəне т.б.) жарықшақ сызаттары жоқ, беті тегіс сүрілген бөлшектегіш тақтайлар бар, олар арнайы белгімен белгіленген, Əрбір технологиялық операциядан кейін бөлшектегіш құрал-саймандар тазалаудан өткізілді. Жуғыш
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
05
апрель
2021
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
2021 жылдың  5-7 сәуір күндері  бракераждық комиссия мүшелері  ас блогының   санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру  жүргізілді. Мектеп  медбикесінің Ж.Атикова жүргізетін журналдары, асхана қызметкерлерін қадағалау журналы уақытылы толтырған.  Тексеру барысында асхана іші жарық, санитарлық жағдайы ұйымдастырылған және тазалық сақталған. Мектеп асханасына қазіргі заманғы дизайнмен көркемделген «Дұрыс тамақтану» бұрышы  жасақталған.Тексеру барысында қол жуғыш құралдарында
Көкөністерді, сусымалы өнімдерді сақтау ережесін бақылау
02
апрель
2021
Көкөністерді, сусымалы өнімдерді сақтау ережесін бақылау
2021 жылдың  2 сәуір күні  бракераждық комиссия мүшелері  мектеп асханасыны көкөністерді, сусымалы өнімдерді сақтау ережесін бақылау мақсатында тексеру  жүргізді. Тексеру барысында мектеп асханасында амбарлық зиянкестермен зарарланған жармалар, ұн, кептірілген жемістер және көгерген жəне шіріген белгілері бар көкөністер мен жемістерді  анықталмады. Жарамдылық мерзімі өтпеген, тағамдық, сусымалы (шекер, қарақұмық, күріш, үн) өнімдерді өндірушінің ыдысында (тарасында) сақтау  қажет  немесе талап