Мектептік тамақтандыру » Страница 66 » №1 жалпы орта білім беретін мектеп
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасының
Меркі ауданы бойынша білім бөлімінің
"№1 жалпы білім беретін мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 4-07-25
Директор:
+7(775) 872-99-69
Нашар көрушілер
нұсқасы
«Зиянды тағамдар»
17
январь
2020
«Зиянды тағамдар»
«Зиянды тағамдар» Адам – өз құмарлығының құлы. Ол пайдалы нәрсені көре тұрса да, өзі бұрыннан бой үйретіп алған пайдасыз нәрсені тастап кете алмайды. Ал, ең пайдасыз нәрсе – қолға не түссе, сонымен қоректену. Чипсыдың зиянды әсері Егер сіз күніне картоп чипсыйының бір пакетін жесеңіз, бұл бір жыл ішінде бес литр сұйық май ішкеніңізбен тең болады. Британдық медиктердің зерттеуі бойынша британдық оқушылардың 50 пайызы күніне кемінде бір пакет картоп чипсыйын жейді екен. Кока - кола құрамы
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау (желтоқсан)
27
декабрь
2019
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау (желтоқсан)
2019 жылдың  желтоқсан  айында   бракераждық комиссия мүшелері  ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру  жүргізілді. Тексеру барысында ас блогының қызметшілерінің киімінің,қолының  тазалығына баса назар аударылды. Бет, мойын, қол  терісінде жаралар, кесілген  жарақаттар, күйіктер анықталмады. Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеріп, ас үйде 8 үстел,32 орындық, 4 қол жуғыш талапқа сай қойылған, дегенмен: қолдың суын кептіргіш құрал істен шыққан,
Бракераждық комиссиясы
25
декабрь
2019
Бракераждық комиссиясы
1ЖББМ тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу, бракеражды комиссиясы мектеп асханасына азық-түліктерді уақытылы пайдалану , олардың сақталу мерзімі, перстпективалық мәзірдің және күн сайынғы мәзірдің дайындалған астардың сәйкестігін тексеру, оқушылардың қол жуатын орындары, астарды тоңазытқыштарда, қоймаларда, сақтау,ас әзірлейтін блоктың санитарлық жай-күйі , келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасын бақылау мақсатында кезекті тексеру жүргізді. Тексеру нəтижесі бойынша мектеп аспазшысына
«Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі»
20
декабрь
2019
«Дұрыс және тиімді тамақтану – денсаулық негізі»
Тамақтанудың белгілі бір ережелері бар: 1) ұстамды жеу керек; 2) тамақ құнды болуы керек: онда жеткілікті көлемде белоктар, майлар, көмірсулар, минералды заттар, витаминдер бар болуы керек; 3) тамақтану режимін сақтау қажет. Тамақтану режимінде төрт негізгі принципті ажыратқан дұрыс: Жиілік, яғни, тамақты үнемі бір тәулік уақытында қабылдау. Тәулік барысында тамақтанудың бөлшектілігі. Сау адамға үш немесе төрт фазалық тамақтану ұсынылады, атап айтсақ: таңғы ас, түскі ас, кешкі ас және ұйқы