Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу комиссияның тексеру қорытындысы
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның (бракераждық) тексеру қорытындысы
2021 жылдың 20 қазан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның асхана, ас блогының санитарлық-гигиеналық, жалпы жағдайын бақылау мақсатында тексеру жүргізді. Тексеру барысында ас блогының қызметшілерінің киімінің, қолының тазалығына баса назар аударылды. Бет, мойын, қол терісінде жаралар, кесілген жарақаттар, күйіктер анықталмады. Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеріп, 2019 жылдың қыркүйек айында бракераждық комиссия мүшелері ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру жүргізілді. Мектеп медбикесінің Ж.Атикова жүргізетін журналдары, асхана қызметкерлерін қадағалау журналы уақытылы толтырған. Тексеру барысында асхана іші жарық, санитарлық жағдайы ұйымдастырылған және тазалық сақталған. Мектеп асханасына қазіргі заманғы дизайнмен көркемделген «Дұрыс тамақтану» бұрышы жасақталған.Тексеру барысында қол жуғыш құралдарында сабын, гигиеналық заттар түгел болып шықты. Қойма бөлмесінде көкөністер: картоп, сәбіз, пияз - орналасу тәртібі дұрыс жолға қойылып, арнайы жәшіктерге орналастырылған, бөгде заттар анықталмады. Ұн, жарма өнімдері арнайы эмальді ыдыстарға салынып, қақпағы жабылған. Технологиялық құралдары түгел: электроқуатты пеш, жұмыс үстелі жеткілікті. Асханада пышақтар, тақтайшалар толық таңбаланылған; шикі және даяр азық-түліктерге, нан өнімдері мен көкөністерге арналған орындар 1 пайыз уксус ерітіндісімен өңделеді. Шеті сынық ыдыстарды аспазшылар қолданылмайды, ыдыс жуу тәртібі орындалып, ережесі сақталады. Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайы қанағаттанарлық.Дегенмен төмендегідей кемшіліктер анықталды:
- Мектеп асханасында тыйым салынған майонез қосылған хот-дог анықталды,
- Пісіру цехінде жерге тұйықтау, резеңке кілемшелер болмай шықты,
- Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің қосалқы халаты, бахилы болмады
Ұсыныс:
1. Мектеп асханасында тыйым салынған майонез қосылған хот-догтың сатылымға қойылмауы туралы түсіндіру жұмыстары
жүргізіліп, күнделікті тамақтану сапасына мониторинг жүргізу комиссиясы тарапынан қадағалансын.
2. Пісіру цехінде жерге тұйықтау, резеңке кілемшелерді төсеу ДШІЖО Е.Ермекбаевқа міндеттелсін.
3. Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің қосалқы халаты, бахилы алынып, толықтыруды аспазшыларға жүктелінсін.
4. Анықталған кемшіліктерді жоюға 5 жұмыс күнін ұсынылсын.