Мектептік тамақтандыру » Страница 62 » №1 жалпы орта білім беретін мектеп
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасының
Меркі ауданы бойынша білім бөлімінің
"№1 жалпы білім беретін мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 4-07-25
Директор:
+7(775) 872-99-69
Нашар көрушілер
нұсқасы
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
13
апрель
2021
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
2021 жылдың  12-13 сәуір күндері  бракераждық комиссия мүшелері  ас блогының   санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру  жүргізілді. Тексеру барысында ас блогының қызметшілерінің киімінің, қолының  тазалығына баса назар аударылды. Бет, мойын, қол  терісінде жаралар, кесілген  жарақаттар, күйіктер анықталмады. Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеріп, ас үйде 10 үстел, 20 орындық, 4 қол жуғыш талапқа сай қойылған, дегенмен: қолдың суын кептіргіш құрал істен шыққан,
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
13
апрель
2021
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау туралы анықтама 2021 жылдың 13-14 сәуір күндері №1 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясында  мектепте оқушылардың  бір мезгіл ыстық тамақты  қамтамасыз етуін,  асхананың санитарлық –гигиеналық жағдайын тексеріп, ҚР Денсаулық Сақтау Министрлігінің 2017ж. 16 тамыздағы № 611 бұйрығымен «Білім беру обьектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар» санитарлық қағидаларының  119 тармағы негізінде  тамақтан уланудың алдын алу
"Дұрыс тамақтану" диктант
13
апрель
2021
"Дұрыс тамақтану" диктант
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты - дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақтың құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс.Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, организмнің қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және организмнің қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді. №1 жалпы орта білім беретін мектебінің 4-сынып оқушыларын дұрыс тамақтану бойынша алынған диктант туралы Хабарлама
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»	 сынып сағаттары
13
апрель
2021
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» сынып сағаттары
2021 жылдың 12-16 сәуір аралығында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»         сынып сағаттары болып өтті. Сынып сағаттарының нәтижесінде оқушылар дұрыс тамақтанудың - адам денсаулығының құрамдас бір бөлігі болып табылатындығын, планетарлық масштабта өлімнің 60 % дұрыс тамақтанбаумен тура байланысты екенін, тамақтың құрамының құндылығы басты назарда болу керектігін,  организмнің қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және организмнің қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне
"Энергетикалық сусындардың адам ағзасына әсері»
12
апрель
2021
"Энергетикалық сусындардың адам ағзасына әсері»
№1 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясының тәрбие жоспарына сәйкес, Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау саласын дамытудың 2020-2025 жылдарға арналған мемлекеттік бағдарламасы аясында  білім алушылар арасында  денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту мақсатында 2021 жылы 12 сәуір күні "Энергетикалық сусындардың адам ағзасына әсері» тақырыбында ақпараттық флаерлер таратылып, білім алушыларға энергетикалық сусындардың құрамында бар глюкоза мен кофеин адам
«Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысы
10
апрель
2021
«Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің
№1 жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясында асхана жұмыскерлері: аспазшы, даяшы, тамақ өніміне тікелей байланысы бар жұмыскерлермен «Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысының 46 қосымшасымен таныстырылып, түсіндіру, нұсқаулықтары жүргізілді.
Ас блогының  санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
09
апрель
2021
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау
2021 жылдың  8-9 сәуір күндері  бракераждық комиссия мүшелері  ас блогының   санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау мақсатында тексеру  жүргізілді. Мектеп  медбикесінің Ж.Атикова жүргізетін журналдары  уақытында толтырған.  Тексеру барысында асхана іші жарық, еден, терезе алды, үстел үсті сүртілген,   терезе ашылып, желдетіліп, тазалық сақталған. Таза асханалық ыдыстарды шкафтарде немесе торларларда сақтайды. Таза асханалық құралдарды залдағы жəшік-кассеталарда саптарын жоғары қаратып қойылған.
Пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясы
09
апрель
2021
Пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясы
2021 жылдың  1 сәуір - 9 сәуір аралығында  бракераждық комиссия мүшелері мектеп асханасында пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясын сақтауын тексерді. Еттерді, көкөністерді бөлшектейтін арнаулы пышақтер мен ағаштардың қатты түрлерінен жасалынған (қайыңнан, еменнен жəне т.б.) жарықшақ сызаттары жоқ, беті тегіс сүрілген бөлшектегіш тақтайлар бар, олар арнайы белгімен белгіленген, Əрбір технологиялық операциядан кейін бөлшектегіш құрал-саймандар тазалаудан өткізілді. Жуғыш