17
апрель
2023
🍩🍩🍩🎂«Тәтті тоқаш елі»
🍩🍩🍩🎂«Тәтті тоқаш елі»
🍩🍩🍩🎂"Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі" тиімді тамақтану онкүндігі аясында және тәрбие жоспарының дене тәрбиесі, салауатты өмір салты бағыты бойынша білім алушыларды дұрыс тамақтану мәдениеті және әдебімен таныстыру, пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру, дастархан басында сақталатын рәсімдермен таныстыру, тамақтану мәдениетін сақтауға тәрбиелеу мақсатында
4 "Б" сыныбында «Тәтті тоқаш елі» тәрбие сағаты өткізілді.
Іс-шара барысында білім алушылар дұрыс тамақтану ережелеріне тоқталды, нақты айтқанда:
Тамақта әртүрлі тағам өнімдерін пайдаланған тиімді.
Тамақтану режімін сақтау керек.
Тамақ ішер алдында қолыңды сабындап жуу керек.
Тамақ әртүрлі жаңа өнімдер мен жеміс-жидектерден тұруы тиіс.
Қант пен тәтті тағамдарды аз пайдалан жөн.
Ащы тағамдарды көп жемеу керек. Сондай-ақ сынып сағатында
тамақтану мәдениеті туралы айтылды. Сынып сағатында оқушылар пайдалы және пайдасыз тағамдарды анықтап ұорытынды жасады. Пайдалы тамақтар: Майы аз ет, айран, балық, нан, өсімдік майы, сәбіз, пияз, орамжапырақ. Пайдасыз тамақтар: фанта, бәліш, кока-кола, чипсы, сникерс, шоколад, тәтті нандар, майлы қуырылған ет. Сынып сағаты өз деңгейінде жақсы өтті, оқушылар көптеген пайдалы ақпараттар алды.
Сынып жетекшісі Ж.Бимбетова
🍩🍩🍩🎂"Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі" тиімді тамақтану онкүндігі аясында және тәрбие жоспарының дене тәрбиесі, салауатты өмір салты бағыты бойынша білім алушыларды дұрыс тамақтану мәдениеті және әдебімен таныстыру, пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру, дастархан басында сақталатын рәсімдермен таныстыру, тамақтану мәдениетін сақтауға тәрбиелеу мақсатында
4 "Б" сыныбында «Тәтті тоқаш елі» тәрбие сағаты өткізілді.
Іс-шара барысында білім алушылар дұрыс тамақтану ережелеріне тоқталды, нақты айтқанда:
Тамақта әртүрлі тағам өнімдерін пайдаланған тиімді.
Тамақтану режімін сақтау керек.
Тамақ ішер алдында қолыңды сабындап жуу керек.
Тамақ әртүрлі жаңа өнімдер мен жеміс-жидектерден тұруы тиіс.
Қант пен тәтті тағамдарды аз пайдалан жөн.
Ащы тағамдарды көп жемеу керек. Сондай-ақ сынып сағатында
тамақтану мәдениеті туралы айтылды. Сынып сағатында оқушылар пайдалы және пайдасыз тағамдарды анықтап ұорытынды жасады. Пайдалы тамақтар: Майы аз ет, айран, балық, нан, өсімдік майы, сәбіз, пияз, орамжапырақ. Пайдасыз тамақтар: фанта, бәліш, кока-кола, чипсы, сникерс, шоколад, тәтті нандар, майлы қуырылған ет. Сынып сағаты өз деңгейінде жақсы өтті, оқушылар көптеген пайдалы ақпараттар алды.
Сынып жетекшісі Ж.Бимбетова