Пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясы
2021 жылдың 1 сәуір - 9 сәуір аралығында бракераждық комиссия мүшелері мектеп асханасында пайдаланатын ыдыстың сапасын, өнімдерді салу технологиясын сақтауын тексерді.
Еттерді, көкөністерді бөлшектейтін арнаулы пышақтер мен ағаштардың қатты түрлерінен жасалынған (қайыңнан, еменнен жəне т.б.) жарықшақ сызаттары жоқ, беті тегіс сүрілген бөлшектегіш тақтайлар бар, олар арнайы белгімен белгіленген, Əрбір технологиялық операциядан кейін бөлшектегіш құрал-саймандар тазалаудан өткізілді. Жуғыш заттар қосып ыстық сумен жуу, ыстық ағынды сумен шаю. Шикі жəне дайын тамақтарға арналған бөлшектегіш құрал-саймандар бір-бірінен жырақта, арнаулы
бөлінген орындарда сақталынған. Тағамдарды дайындауға жəне дайын тағамдарды сақтауға таттанбайтын болаттан жасалынған ыдыстар пайдаланылады, алюминийден жəне дюралюминийден жасалынған ыдыстарды тек қана тамақтарды дайындауға жəне қысқа уақытқа (бір сағаттан артық емес) сақтауға пайдаланады. Таза асханалық ыдыстарды шкафтарде немесе торларларда сақталынады. Подностар əрбір қолданылғанынан кейін сүртіліп құрғатылады. Ыдыс-аяқ жууға пайдаланылған щеткалар жұмыс соңында температурасы 45°С ыстық суда жуғыш заттармен жуылып тазаланады, дезинфекцияланады, ағын сумен жуылып шайылады, содан кейін кептіріледі жəне арнайы бөлінген жерде сақталынады. Ас мәзірінде көрсетілген әрбір оқушыға 150-200 г. м мөлшерінде дайын ас салынады. Ол асханадағы арнайы өлшейтін таразы арқылы өлшенеді.
Бракераждық комиссия мүшелері:
Мектеп-гимназия директоры М.Бексултанова
Директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары А.Айтбаева
Әлеуметтік педагог А.Ойшиева
Кәсіподақ төрайымы Ж. Усербаева
Медбике: Ж.Атикова
Ата-аналар қоғамдық кеңесінің мүшесі А.Мырзаханова
Ата-аналар қоғамдық кеңесінің мүшесі Г.Аскарова